Natuzone Ærteprotein

Ærteproteinpulver udvundet af gule ærter. Produktet er fri for laktose og gluten og kan anvendes i en bred vifte af opskrifter til at øge proteinindholdet uden brug af animalske kilder. Ærteprotein fungerer rigtig godt i varme retter såsom suppe, gryderetter, grøntsagsfrikadeller og brød men kan også anvendes i diverse frugtsmoothies.

Næringsmæssige egenskaber af Ærteprotein

  • Indeholder alle de essentielle og non-essentielle aminosyrer
  • Rig på aminosyren lysin
  • Letfordøjelig kilde til proteiner
  • Lavt fedtindhold
  • Fri for laktose, gluten og GMO

Anvendelse

  • Glutenfri brød og andet bagværk
  • I varme retter som suppe og grød
  • I diverse gryderetter
  • Kan anvendes som proteintilskud under diæter hvor ønsket er lavt kulhydratindtag

I dagligdagen kender vi dem som gule ærter eller flækærter. Planten er en bælgfrugt der typisk anvendes i det asiatiske og indiske køkken i diverse gryderetter. Gule ærter indeholder 30% proteiner 65% kulhydrater hvoraf 7% er kostfibre og endelig kun 2 % fedt. Plantens høje indhold af proteiner og lave fedtindhold gør den til et sundt alternativ til animalske proteiner.

Ærteprotein har et relativt højt indhold af aminosyren lysin sammenlignet med de øvrige planteproteiner. Pulveret har en karakteristisk gul farve som skyldes tilstedeværelsen af β-karoten, som er stoffet der f.eks. også er ansvarlig for farven på en gulerod. Herudover har ærteprotein bibeholdt en mild duft af ærter hvilket gør, at det på en lækker og appetitlig måde kan anvendes i diverse opskrifter til at øge proteinindholdet. Det anbefales at tilsætte ærteprotein i varme retter og supper. Pulveret omrøres i retten lige inden servering og på ingen tid er maden omdannet til et proteinrigt måltid helt uden brug af kød. Ærteprotein er herudover ganske velegnet til bagning for at reducere indholdet af kulhydrater i bagværket eller til den glutenfrie bagning.

Den milde ærteduft kan desuden bringe smag til maden, men gør også at den har en let eftersmag i drikkevarer. Til drikkevarer anbefales den mere smagsneutrale sojaprotein.