• Planteproteiner er betegnelsen for proteiner, der naturligt forekommer i planter. Sojabønner, gule ærter, linser og ikke mindst kikærter er typisk velkendt for at have et højt proteinindhold. Men også diverse kerner og frø som vi kender fra dagligdagen er rig på planteproteiner  som f.eks. græskarkerner, sesamfrø og hørfrø.
  • Ved brug af moderne teknologier er det i dag muligt at fremstille planteproteinpulver, der har ligeså høj næringsværdi som proteiner fra animalske kilder.

Hvad kan planteproteinpulver bruges til?

 

  • Planteproteinpulver kan bruges til at øge næringsværdien af en lang række fødevarer på en helt naturlig og sund måde.
  • For jer der gerne vil bage glutenfrit brød med et højere proteinindhold og mindre kulhydrater er planteproteinpulver uundværlig og bør stå på køkkenhylden ved siden af din øvrige melprodukter.
  • Det egner sig vældig godt til hjemmelavet proteinbarer og proteinpandekager og diverse sunde deserter.
  • Planteproteinpulver er et naturligt alternativ, der åbner døren for nye muligheder for anvendelse – så det bare med at finde en opskrift der fungerer for netop dig .
  • Hvis du er vant til at drikke dine proteiner så kan Natuzone Ærte -og Sojaprotein tilsættes smoothies og shakes.
  • For inspiration se vores lækre opskrifter her.

Kan det bruges i forbindelse med styrketræning  og muskelopbygning?

Planteproteiner er en fantastisk kilde til essentielle aminosyrer på lige fod med animalske produkter. Ønsker du at tilføre din krop nogen hurtige proteiner efter engang hård træning anbefaler vi Natuzone Sojaprotein for at få den bedste proteinprofil og smagsoplevelse.

Kan planteproteiner bruges til low carb diæter?

Ja –  ærte og sojaprotein er nærmest fri for kulhydrater.

Kan planteproteinpulver bruges til vægttab og cutting?

Proteiner er makronæring ligesom kulhydrater og fedt er, og for hvert gram protein du spiser tilfører du din krop 4 kalorier, og disse kalorier skal du medregne i dit samlet kalorieregnskab hvis du er på diæt. På trods af dette, er der alligevel nogen fysiologiske fordele ved at forøge sit indtag af proteiner. Proteiner og især planteproteiner giver en bedre mæthedsfornemmelse, da de ikke påvirker ens blodsukker i samme grad som kulhydrater.  Samtidig så medvirker proteiner også til at holde på ens muskelmasse under diæter og dermed holdes ens forbrænding oppe, hvilket netop er det man ønsker i forbindelse med vægttab og cut.

Vi vil gerne definitivt slå fast at ingen proteinpulverer har en fedtforbrændende effekt, og du bliver som sådan ikke mere markeret eller slank på maven af at spise proteinpulver. Hos Natuzone tager vi skarp afstand fra mærkelige pulverdiæter og ekstreme low carb og kalorie diæter. Et vedvarende og sundt vægttab kommer via et balanceret forhold til kost og motion.