Proteinrige Snackboller

De her sunde snackboller minder mere om scones i konsistensen end brød og samtidig har de en let sødme og smag af banan. Ønsker man dem glutenfrie skal man blot huske at bruge glutenfri havregryn. De kan spises som mellemmåltid i løbet af dagen eller til morgenmad. Opskriften giver 4 mellemstore boller, men lav dobbelt portion, da man hurtigt bliver afhængig af dem. Og ønsker du den frække version erstatter du rosinerne med 70% chokolade.

Ingredienser

55 g Sojaprotein

35 g Risprotein

50 g havregryn

30 g majsmel

1 tsk bagepulver

25 g rosiner

200 g banan

1/4 tsk salt

75 g æggehvide

1 dl vand (tilsæt lidt ad gangen idet vandmængden godt kan variere afhængig af dine råvarer)

Chia frø eller hør frø til at komme på toppen af bollerne

Tilberedning

1. Rør alle ingredienserne godt sammen med en elektrisk håndmixer

2. Form 4 lige store boller og sæt på bageplade med bagepapir.

4. Smør bollerne med lidt madolie og drys chia frø på toppen

3. Bag ved 235 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Husk at holde øje med dem undervejs så de ikke brænder på.

Næringsindhold pr. bolle

Energi 230 Kcal

Protein 24 g

Kulhydrat 28 g

Fedt 2 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *