Raw Proteinbar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/2/6/natuzone.dk/httpd.www/wp-includes/media.php on line 1176
raw proteinbar

Nedenstående opskrift er en grundopskrift til at lave sine egne proteinbarer. Der er rig mulighed for at tilføje ingredienser afhængig af ens ønsker, så det er bare med at prøve sig frem. Mængderne angivet i opskriften kan variere afhængig af hvilke råvarer der anvendes. Det kan derfor godt kræve lidt øvelse før man ramme den helt rigtige kombination. Det eneste man skal holde sig for øje når man laver proteinbarer er, at blandingen hverken må blive for tør eller for våd, så tilsæt vand lidt ad gangen for at undgå at overbefugte massen.

Ingredienser

80 g havregryn

55 g Risprotein

10 g hørfrø kerner

30 g modne bløde dadler

70 g banan

65 g økologisk peanutbutter

15 g honning

1/2 dl vand

25 g mørk chokolade (57%)

 

Tilberedning

1. Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål (havregryn, risprotein og hørfrø kerner).

2. Mos dadler, banan og peanutbutter sammen med honning og vand. Denne fantastiske og velduftende mos er bindemidlet til proteinbaren, som skal sikre at tingene hænger sammen.

3. Bland herefter alle ingredienser grundigt sammen og sørg for at alt bliver ligeligt fordelt.

4. Hæld blandingen ud på et stort stykke bagepapir og brug bagepapiret til at trykke blandingen sammen med hænderne til en kvadratisk plade. Hvis det ikke vil binde sammen skyldes det, at blandingen ikke er tilstrækkelig fugtig. Tilsæt da mere vand og gentag fra trin 3.

5. Smelt chokoladen og smør det på toppen

6. Skær pladen ud til proteinbarer af ønsket størrelse og sæt i køleskab i 3 timer.

Proteinbarerne kan holde sig på køl i minimum 1 uge.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 320 Kcal

Protein 20 g

Kulhydrat 28 g

Fedt 13 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *