Natuzone Sojaprotein

Produktet er Natuzones reneste proteinpulver med hele 90% protein. Sojaprotein kan anvendes i diverse opskrifter, kommes i frugtsmoothies samt anvendes til at lave proteinbarer og meget mere. Sojaprotein indeholder alle de essentielle aminosyrer og har en biologisk værdi på lige fod med valle og mælkeprotein.

Næringsmæssige egenskaber af Sojaprotein

  • Indeholder alle de essentielle og non-essentielle aminosyrer
  • letfordøjelig og høj biologisk værdi
  • fri for laktose, gluten og GMO
  • 90% isoleret sojaprotein og lavt fedtindhold

Anvendelse

  • Sojaprotein giver en cremet og neutral smag i drikkevarer og derfor meget velegnet til smoothies og shakes
  • Kan bruges i brød og bagværk
  • Kan bruges som erstatning for kød i f.eks. grøntsagsfrikadeller
  • Som generel proteintilskud i forbindelse med diæter og træning

Sojabønnen er en bælgfrugt, der dyrkes i vid udstrækning på grund af dens høje næringsværdi. På tørbasis indeholder bønnen ca. 40% protein, 35% kulhydrater og 20% olie, hvilket gør den til en overlegen spiseplante sammenlignet med mange andre planter.

Proteinerne fra sojabønnen udvindes ved vandig ekstraktion og filtrering, der sikre en skånsom behandling af proteinerne med minimal indflydelse på proteinernes nærende og naturlige egenskaber.

Isoleret sojaprotein indeholder alle de essentielle aminosyrer, som er nødvendige for at opretholde kroppens behov. Samtidig har sojaprotein en høj biologisk værdi, som er et udtryk for hvor effektivt proteinerne omsættes til aminosyrer og absorberes i kroppen efter indtagelse. Her kan sojaprotein måle sig med animalske proteiner såsom valleprotein og mælkeprotein. På trods af at planteproteiner generelt anses for at have en mindre attraktiv aminosyrerprofil i forhold til animalske proteiner, er det i praksis af mindre betydning. Så længe ens indtag af proteiner kommer fra en sund og varieret kost vil det være underordnet hvilken proteinkilde det stammer fra.

Sojaprotein har i årtier været anvendt i fødevarer som et alternativ til kød og mejeriprodukter enten for at reducere indholdet af kød i fødevaren eller helt for at undgå indtagelse af animalske proteiner. I den forstand har sojaprotein længe været anerkendt som en bæredygtig substitut for diverse animalske ingredienser.

Sojaprotein er velegnet i en bred vifte af opskrifter som f.eks. proteinmuffins eller proteinchokoladekage. Tilsættes det til drikkevarer giver det en smagsneutral cremet konsisten og kan derfor lækkert og nemt bruges i frugtsmoothies og shakes.